MUSEUM

FASHION

FESTIVALS

ART

SCENES

contact

home

over artlab

producties

opdrachtgevers

verhuur

OVER ARTLAB

 

ARTLAB is een all-round productiehuis met expertise op het gebied van kunst, cultuur, design en mode en ontwikkelt hoogwaardige producties binnen de commerciële en culturele sector. Opgegroeid in de wereld van de internationale tentoonstellingsbouw, richtte Olivië in 2008 ARTLAB op, waarin hij de verbinding vond met zijn werk als autonoom beeldend kunstenaar. Hierdoor spreekt het productiehuis de taal van de kunstenaar en ontwerper en denkt het vanuit het perspectief van de opdrachtgever en zijn publiek. ARTLAB kenmerkt zich door een brede kennis aan materiaal en bouwtechniek en oog voor detail en kwaliteit met ruimte voor improvisatie en creativiteit. Sinds de oprichting in 2008, is ARTLAB uitgegroeid tot een organisatie bestaande uit een vaste kern aangevuld met een team van professionals. Tot deze kern behoort producent JP Scheen, die met zijn achtergrond in mode en product design al jaren zijn toegevoegde waarde levert aan ARTLAB op het gebied van productie en procesbegeleiding, conceptontwikkeling, ontwerp en inrichting.

 

ARTLAB verbindt zich al jaren aan diverse musea, tentoonstellingen, (culturele) evenementen, beurzen, individuele kunstenaars, vormgevers en stichtingen. Enkele aansprekende projecten en opdrachtgevers voor ARTLAB zijn de Arnhem Mode Biënnale 2011 en 2013, het Stedelijk Museum Alkmaar, het CODA Museum, Dutch Fashion Foundation, MODEFABRIEK, het Nederlandse Rode Kruis, CJP en het Valkhof Museum. Binnen haar samenwerkingen ontwierp en ontwikkelde ARTLAB nieuwe installaties vanuit de vraag van de kunstenaar of opdrachtgever, naast de reguliere uitvoering waarbij gebruik werd gemaakt van bestaande middelen en concepten.

 

Producties in de culturele sector vragen om verantwoording van middelen en een efficiënte werkwijze. Om die reden streeft ARTLAB ernaar om op een duurzame wijze evenementen te begeleiden in organisatie, planning en budgettering.

DE STUWKRACHT ACHTER ARTLAB

 

Philip de Rooij

Visual artist Artscene /

construction

Pavel Angelof

DJ / Electronic Music Producer Sound Technician

Olivië

Visual Artist / Artistic

Production

Jan Peter Scheen

Art-director

Creative Producer

Ton Willemse

AV Technician / Foreman construction crew

Kitty Ebbers

Graphic Designer

 

Theo Diepenbroek
Assistent

Artscene /

construction

Sander Zijlstra

Creative Artist in installations

Agata Bartos

Artist

Independent Filmmaker

Fleur van Lent

Facility & Event

Marieke Meijer

Visual artist

& illustrator

Reinout Abbing Handyman

Vieff van Dun Stagiaire

Artscene /

construction

 

OLIVIË

Beeldend kunstenaar en artistiek producent onder ARTLAB

 

Zijn werk bestaat uit het ontwerpen en produceren van tentoonstellingen en parts voor festivals, musea en scenes. Curator van het creatief/uitvoerende team en grondlegger van de firma.

 

Kort na zijn studie grafisch ontwerp, evolueerde zijn werk van 2D naar 3D te danken aan zijn fascinatie voor bijvoorbeeld architectuur. Vanuit dit gebied was hij op zoek de betekenis van zijn pad en ontwikkelde zijn eigen autonome werk. Hij ontdekte later dat het niet specifiek om de architectuur ging maar dat de sleutel lag in het thema 'verbinding' als algemene karakterisering van zijn ondernemen.

 

Binnen zijn kunst is hij voornamelijk geïnteresseerd in de menselijke interactie in het dagelijks leven.

Hij bouwt sculpturen, objecten en installaties en wordt gewaardeerd als scenograaf in de dop. Door nadruk op details binnen routines te leggen, die we o.a. vinden in culturen, politiek en de maatschappij in het algemeen, worden toeschouwers uitgelokt om hun visie op deze ogenschijnlijk onbelangrijke dingen te herzien.

 

Als producent onder ARTLAB maakt hij het mogelijk om een nog groter bereik te creëren bij een breder publiek als scenoprapher / uitvoerder van inhoudelijk fraai vormgegeven producties of onderdelen daarvan. Hij verzorgd een welkome aanvulling op de huisportfolio en verbind zoveel mogelijk professionals binnen creatieve en artistieke industrie door deze een gewaardeerd smoel naar de buitenwereld te bieden.

 

www.olivie.nl

JAN PETER SCHEEN

Art director en creatief producent onder ARTLAB

 

Zijn werk bestaat uit het samenstellen en produceren van tentoonstellingen en ontwikkelen van fashion statements. Hij legt verbinden tussen product en design, fashion en art.

 

Na in 2007 te zijn afgestudeerd met een bachelor fashion design aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem maakte hij kort na het afstuderen een stap richting galerie en retail, een keuze waaraan hij een breed netwerk overhield en de liefde voor vormgeving kon combineren met organisatie en ontwikkeling van onderwijs en culturele activiteiten.

 

In 2009 maakte hij de stap zelfstandig verder te gaan en in de jaren daaropvolgend is een specialisatie ontstaan in producties in de design- en cultuursector waarbij ruimtelijke aanpak / architectonische ontwikkeling i.c.m. projectleiding centraal staat.

 

De opdrachtgevers en projecten laten zien dat bij de achtergrond van mode en product design de nadruk ligt op ruimtelijke beleving in presentatie tezamen met kwaliteit en taktiliteit en daarmee aandacht voor de juiste detaillering in materialen speerpunt is. De grote diversiteit aan ervaring helpt een kritische gesprekspartner te zijn in beleid en creatieve vormgeving. Een heldere visie die verbindend werkt.

 

Binnen ARTLAB neemt JP de rol aan van het inventariseren van wensen tot het snel en doelmatig creatief vertalen naar pragmatisch ontwerpen en oplossingen. Hij is dienstbaar en analytisch en in staat om bij complexe situaties binnen opdrachten en organisaties gericht te handelen.

 

www.jpscheen.nl

Artists Production House

all rights reserved © ARTLAB 2017

design: theodorusjohannes

ARTLAB ARTISTS IN PROGRESS

      info@artlab.nl

      085 002 0800 (+31)